Με ενδιαφέρειΈκπτωση 30% εφ' όρου ζωής στις μπαταρίες του ακουστικού σας και μία 6άδα μπαταρίες δώρο

Βοηθήστε ένα δικό σας άνθρωποΚάντε ένα τεστ ακοής

Ψηφιακά ακουστικά

Η ανωτερότητα της ψηφιακής τεχνολογίας σε σχέση με τα συμβατικά, αναλογικά ακουστικά βαρηκοΐας έγκειται στο ότι τα ψηφιακά ακουστικά επεξεργάζονται τον ήχο πριν τον ενισχύσουν.
Ο ήχος μετατρέπεται σε ψηφιακό σήμα, χωρίζεται σε συχνότητες, η κάθε συχνότητα ενισχύεται ανάλογα με τα δεδομένα που έχουν περαστεί μέσα στον μικροεπεξεργαστήτου ακουστικού, ενισχύεται και αποδίδεται στον χρήστη του ακουστικού.
Στην πράξη, αυτό δίνει στον ειδικό ακοοπροθετιστή μεγάλη ευελιξία και δυνατότητα ρύθμισης του κάθε ακουστικού με βάση τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του χρήστη του. Έτσι μπορούμε να εστιάσουμε καλύτερα στις συχνότητες που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα και να τις ενισχύσουμε ικανοποιητικά χωρίς να επηρεάσουμε τις υπόλοιπες.
Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι έχουν πολύ καλύτερη απόδοση σε θορυβώδες περιβάλλον. Αναγνωρίζουν την ανθρώπινη φωνή και ενισχύουν αυτήν περισσότερο από τον περιβάλλοντα θόρυβο.

Γιατί η ψηφιακή τεχνολογία είναι καλύτερη;

Η ανωτερότητα της ψηφιακής τεχνολογίας σε σύγκριση με τα παραδοσιακά αναλογικά ακουστικά βαρηκοΐας είναι όχι μόνο το τι μπορεί να κάνει με τους ήχους, αλλά πόσο καλύτερα το κάνει.
Οι ψηφιακοί επεξεργαστές σήματος (DSP) μετατρέποντας τα εισερχόμενα σήματα σε αυτοματοποιημένα «κομμάτια - bits», μπορούν τα επεξεργαστούν ή να τα χειριστούν εξαιρετικά γρήγορα και αποτελεσματικά με πολλούς σύνθετους τρόπους χρησιμοποιώντας τους μαθηματικούς τύπους γνωστούς ως αλγόριθμους. Αυτό τους δίνει τεράστια ταχύτητα και ευκινησία στην αναγνώριση των βασικών συστατικών του ήχου.
Όπως κι ένα equalizer στα καλά συστήματα ήχου, οι αλγόριθμοι μπορούν συνεχώς να διαιρούν τους ήχους σε κανάλια συχνότητας. Αυτό βοηθά στην διατήρηση και έμφαση των υψηλότερων συχνοτήτων που περιέχουν τους ζωτικής σημασίας ήχους συμφώνων της ομιλίας - οι ήχοι "κ" και "τ" στο "κάτι" – πάνω από το ενοχλητικό βουητό του θορύβου χαμηλής συχνότητας.
Οι αλγόριθμοι διαχειρίζονται επίσης το θόρυβο από τη διάρκειά του. Ενώ η ένταση των ήχων ομιλίας μπορεί να αλλάξει ριζικά σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου, ο θόρυβος παραμένει ακουστικά σταθερός για μεγαλύτερο διάστημα. Χρησιμοποιώντας το χρόνο, ο DSP μειώνει ακριβώς τα επίπεδα συνεχών ήχων όπως ο θόρυβος της κυκλοφορίας και ο θόρυβος οικιακών συσκευών. Και αναπροσαρμόζεται αυτόματα μόλις εμφανίζονται οι αλλαγές, αποκαθιστώντας την ενίσχυση όταν ανιχνεύονται ήχοι πιο σύντομης διάρκειας.
Αυτή η ίδια ευαισθησία είναι επίσης χρήσιμη στα ήρεμα περιβάλλοντα. Χρησιμοποιώντας μια ακουστική τεχνική αποκαλούμενη επέκταση, ο ψηφιακός αλγόριθμος αισθάνεται την συνέπεια των μαλακότερων περιβαλλοντικών ήχων από τα συστήματα εξαερισμού και συσκευές.
Μειώνει αυτόματα την ενίσχυση στο κατάλληλο φάσμα συχνότητας, αποκαθιστώντας αμέσως τα κατάλληλα επίπεδα όταν αλλάζει το ηχητικό περιβάλλον.
Οι ψηφιακοί αλγόριθμοι μπορούν επίσης να ελαχιστοποιήσουν και να αποβάλουν την αρχή της ανατροφοδότησης-σφυρίγματος, ένα συχνό πρόβλημα των ακουστικών βαρηκοΐας.
Μέσα στο επιμελημένο δίκτυο καναλιών συχνότητάς του, ο αλγόριθμος ανιχνεύει τα στοιχεία της ανατροφοδότησης προτού να γίνουν ευδιάκριτα. Μειώνει έπειτα τα επίπεδα ακριβώς σε εκείνα τα ιδιαίτερα κανάλια, χωρίς αξιοπρόσεχτη επίδραση στα αντιληπτά επίπεδα έντασης.
Η ακρίβεια και η ευελιξία της ψηφιακής τεχνολογίας δίνουν επίσης στον ειδικό ακουστικών βαρηκοΐας τη δυνατότητα να προσαρμόσει ακριβέστερα την ενίσχυσή σας για την καλύτερη δυνατή αντιστοιχία στις ανάγκες της ακοής σας και του τρόπου ζωής σας. Αυτή η διαδικασία μπορεί να περιλάβει επαναλαμβανόμενες επισκέψεις για να εξασφαλίσει ότι λαμβάνετε το μέγιστο όφελος από τα ακουστικά σας.

Κάντε ένα τεστ ακοής