Βοηθήστε ένα δικό σας άνθρωποΚάντε ένα τεστ ακοής

Αντιμετωπίζοντας τη Μείωση Ακοής

Εφόσον δεν προκύπτει κάποιο ιατρικό πρόβλημα το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή ή εγχείρηση, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε τον ειδικό σε θέματα τεχνητής αποκατάστασης της ακοής. Ο ειδικός είναι σε θέση να αξιολογήσει και να επιλέξει το κατάλληλο ακουστικό βοήθημα. Τα ακουστικά βαρηκοΐας επαναφέρουν περίπου σε φυσιολογικά επίπεδα την ακοή μας, βελτιώνοντας έτσι αποτελεσματικά την επικοινωνία σας με το περιβάλλον που ζείτε.

Τι μπορεί να κάνει ένα ακουστικό βαρηκοΐας ;

  • Να δυναμώσει τους ήχους στην απαιτούμενη ένταση που χρειάζονται οι υποβαθμισμένες συχνότητες
  • Να προσδώσει ευκρίνεια στην ομιλία στις περισσότερες συνθήκες
  • Να σας βοηθήσει να ακούσετε συγκεκριμένες συχνότητες καλύτερα, όπως τα σύμφωνα υψηλών συχνοτήτων (σ, τ, θ, φ και σχ)
  • Να σας επιτρέψει να συμμετέχετε σε κοινωνικές εκδηλώσεις
  • Να επιβραδύνει ή και να σταματήσει την συνεχιζόμενη απώλεια ακοής
  • Να σας επιτρέψει να γίνετε ενεργά και δημιουργικά μέλη της κοινωνίας (οικογένεια, φίλοι, εργασία, διασκέδαση) Να αποδυναμώσει (σε πολλές περιπτώσεις) την ένταση των εμβοών.

Τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει ένα ακουστικό βαρηκοΐας ;

  • Να σας επαναφέρει το σύνολο της φυσιολογικής ακοής
  • Να σας δώσει την ικανότητα να ακούτε την ομιλία τέλεια με την παρουσία και άλλων ήχων περιβάλλοντος
  • Να μετατρέψει παραμορφωμένους ήχους σε καθαρό ήχο
  • Να σας επιτρέψει να ακούτε μόνο ότι εσείς επιθυμείτε

Πως λειτουργεί ένα Ακουστικό Βαρηκοΐας ;

Ο ήχος μπαίνει στο ακουστικό βαρηκοΐας μέσω ενός μικρό ανοίγματος και συλλαμβάνεται από το μικρόφωνο. Υπάρχει ένας ενισχυτής μέσα στο ακουστικό βαρηκοΐας που ενισχύει τον ήχο. Ο ενισχυμένος ήχος εξέρχεται από το ακουστικό βαρηκοΐας από το μεγάφωνο και οδηγείται εντός του ακουστικού πόρου. Μια πολύ μικρή σε μέγεθος μπαταρία παρέχει ενέργεια στο ακουστικό. Ανάλογα με τον τύπο του ακουστικού βαρηκοΐας, η ένταση μπορεί να ρυθμίζεται αυτόματα από τη συσκευή ή από το χρήστη με ένα μικρό ρυθμιστικό στο εξωτερικό μέρος του βοηθήματος.

Πόσο καιρό θα κρατήσει ένα Ακουστικό Βαρηκοΐας;

Ο κύκλος ζωής ενός ακουστικού βαρηκοΐας με σωστή συντήρηση είναι τυπικά από τέσσερα έως έξι χρόνια.

Τι θα πρέπει να γνωρίζω πριν προμηθευτώ ένα ακουστικό βαρηκοΐας;

Συζητήστε με τους ειδικούς σε θέματα ακοής, αν μια συσκευή θα αποτελούσε σημαντική βοήθεια για την περίπτωσή σας. Αν ναι, καθορίστε μαζί πoια αισθητική μορφή και πoια τεχνολογία είναι η πλέον κατάλληλη για εσάς.
Είναι αναγκαίο να ψάξετε αρκετά τις παρεχόμενες λύσεις. Ρωτήστε για τους τύπους και τις τεχνολογίες των ακουστικών βαρηκοΐας και ζητήστε να σας δοθούν έντυπες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά. Επισκεφθείτε τα website των εταιρειών και διαβάστε περισσότερες πληροφορίες. Βρείτε αν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες σχετικές με τα προτεινόμενα ακουστικά βαρηκοΐας που επιβεβαιώνουν τα διαφημιζόμενα χαρακτηριστικά τους.
Στα ραντεβού σας για την επιλογή ακουστικού βαρηκοΐας πάντα να έχετε ένα συγγενή ή φίλο μαζί σας. Επειδή θα λάβετε πολλές πληροφορίες συγκεντρωμένες, είναι χρήσιμο να έχετε ένα δεύτερο άτομο που θα μπορεί να κρίνει και να συζητήσει μαζί σας τις διαφορές που είδε σε εσάς κατά την διάρκεια των δοκιμασιών.
Πάντα να προσέρχεστε στα προγραμματισμένα ραντεβού επανελέγχου που θα σας ζητηθούν για την ορθή παρακολούθηση της προσαρμογής σας.
Μην χάνετε επαφή με τους ειδικούς της ακοής σας κατά την διάρκεια της αρχικής εφαρμογής και προσαρμογής. Καλέστε τους αμέσως αν η συσκευή δεν λειτουργεί, αν πληγώνει το αυτί σας ή σφυρίζει όταν είναι τοποθετημένο εντός του αυτιού.
Κρατήστε ένα ημερολόγιο με τις καλές ή με τις κακές ακουστικές σας εμπειρίες. Αυτό θα βοηθήσει και θα παρέχει πολύτιμες πληροφορίες στον ειδικό σας κατά την διάρκεια της επόμενης επίσκεψής σας.
Σημειώνετε σε ένα χαρτί τις απορίες και τις δυσκολίες που έχετε και να τις αναφέρετε στα ραντεβού σας με τον ειδικό. Στο ίδιο χαρτί να σημειώνετε και τις απαντήσεις που λαμβάνετε.

Κάντε ένα τεστ ακοής