Βοηθήστε ένα δικό σας άνθρωποΚάντε ένα τεστ ακοής

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά

Τι θα έπρεπε να σκεφτείτε για την αγορά ακουστικών βαρηκοΐας; Παρακάτω είναι ένας κατάλογος επτά παραγόντων που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Εκτός όλων των άλλων, το ακουστικό βαρηκοΐας σας πρέπει να είναι αντίστοιχο με τα χαρακτηριστικά απώλειας της ακοής σας, να τοποθετείται άνετα και να ρυθμίζεται, είτε με το χέρι από σας, είτε αυτόματα. Διαβάστε αυτούς τους παράγοντες και κάνετε μερικές σημειώσεις ως προς τις προτεραιότητές σας έτσι ώστε μπορείτε να τους συζητήσετε με έναν ειδικό ακουστικών βαρηκοΐας.

Χαρακτηριστικά απώλειας

Η φύση και η δριμύτητα της απώλειας ακοής σας θα διαδραματίσουν έναν μεγάλο ρόλο στον καθορισμό του ακουστικού βαρηκοΐας που είναι κατάλληλο για εσάς. Ο ειδικός ακουστικών βαρηκοΐας μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της απώλειας της ακοής σας, και να σας εξηγήσει τα μοντέλα που θα ανταποκρίνονταν καλύτερα στις ανάγκες σας.

Τρόπος ζωής

Εξετάστε τις ανάγκες της ζωής σας, της εργασίας, και τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σας. Ποια είναι τα πράγματα που κάνετε που επηρεάζονται από την απώλεια ακοής; Ποια είναι τα πράγματα που ενδεχομένως δεν είστε ικανοί να κάνετε λόγω της απώλειας ακοής; Καθορίστε τις ανάγκες και θέστε προτεραιότητές. Η εργασία σας μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας. Εάν εργάζεστε υπαίθρια ή ταξιδεύετε συχνά και ανησυχείτε για τη διάρκεια ενός ακουστικού βαρηκοΐας, μπορεί να θελήσετε να σκεφτείτε για ένα εφεδρικό ακουστικό.

Τεχνολογία

Η ποιότητα ήχου είναι ίσως η σημαντικότερη εκτίμηση- εξάλλου είναι και ο λόγος που σκέφτεστε να αγοράσετε ακουστικά βαρηκοΐας τελικά. Κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας δεν ωφελεί πάντα οποιαδήποτε απώλεια ακοής και είναι ασφαλές να πούμε ότι ακόμη και ακουστικά βαρηκοΐας με τα πιο βασικά χαρακτηριστικά μπορούν να δώσουν την κατάλληλη ποιότητα ήχου. Συμβουλευθείτε τον ειδικό ακουστικών βαρηκοΐας που θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την ποιότητα και την τεχνολογία του ακουστικού που χρειάζεστε.

Χειρισμός

Τα μικρότερα ακουστικά βαρηκοΐας είναι τα πιο διακριτικά, αλλά είναι πραγματικά μικρά. Εάν η όραση σας ή η επιδεξιότητα είναι λιγότερο από ότι ήταν παλιότερα, το μέγεθος μπορεί πράγματι να είναι σημαντικό. Εναλλακτικά, μερικά νέα ακουστικά ρυθμίζονται αυτόματα ή μέσω τηλεχειρισμού. Ο ειδικός για τα ακουστικά βαρηκοΐας θα σας καθοδηγήσει ως προς τις καλύτερες επιλογές σας.

Εμφάνιση

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι διαθέσιμα σε ποικίλα μεγέθη, από τα μικροσκοπικά μοντέλα, εντελώς μέσα στο ακουστικό κανάλι, μέχρι αυτά που στηρίζονται πίσω από το αυτί. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν υπερβολικά για την εμφάνιση, και είναι σοφό να αναφερθεί ότι οι άλλοι θα προσέξουν πολύ λιγότερο το ακουστικό σας από ότι εσάς. Τα περισσότερα ακουστικά βαρηκοΐας είναι αρκετά διακριτικά. Λάβετε υπόψη ότι η κόμμωση μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο.

Φυσιολογία

Οι φυσικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επηρεάσουν την επιλογή ακουστικού βαρηκοΐας. Η μορφή και το μέγεθος του πτερυγίου του αυτιού και του ακουστικού πόρου μπορούν να δυσκολέψουν μερικούς ανθρώπους να φορέσουν συγκεκριμένους τύπους. Παραδείγματος χάριν, εάν ο ακουστικός πόρος είναι εξαιρετικά στενός, τα ενδοκαναλικά ακουστικά μπορούν να μην είναι κατάλληλα για σας. Ο ειδικός ακουστικών βαρηκοΐας θα σας βοηθήσει να καθορίσετε ποιες επιλογές ακουστικών βαρηκοΐας είναι κατάλληλες για σας.

Ένα αυτί ή δύο;

Δύο αυτιά είναι καλύτερα από το ένα, δεδομένου ότι η αμφοτερόπλευρη ακοή, ή ακοή δύο αυτιών, είναι αυτή που μας βοηθά να καθορίσουμε από που προέρχονται οι ήχοι και να διακρίνουμε ευκολότερα μεταξύ των ανταγωνιστικών ήχων. Εάν έχετε απώλεια ακοής μόνο στο ένα αυτί, μπορείτε να είστε εντάξει με ένα ακουστικό βαρηκοΐας. Η απώλεια ακοής που σχετίζεται με την ηλικία και τον θόρυβο τείνει να έχει επιπτώσεις και στα δύο αυτιά, αλλά το ακουόγραμμά σας είναι πιθανώς διαφορετικό για κάθε αυτί. Εάν υπάρχει απώλεια και στα δύο αυτιά, τότε θα ωφεληθείτε περισσότερο με αμφοτερόπλευρη εφαρμογή ακουστικών βαρηκοΐας. Επίσης μερικές φορές η ψηφιακή τεχνολογία απαιτεί δύο ακουστικά βαρηκοΐας.
Σήμερα, περίπου τα δύο τρίτα των νέων αγοραστών επιλέγουν τα διπλά ακουστικά βαρηκοΐας, και σαν ομάδα, εκθέτουν ένα πιο υψηλό επίπεδο ικανοποίησης από τους αγοραστές ενός μόνο ακουστικού.
Συζητήστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα με τον γιατρό σας και τον ειδικό ακουστικών βαρηκοΐας.

Κάντε ένα τεστ ακοής